Työsuhdepolkupyörä

Tervetuloa Vapaus! Tervetuloa Oomi! Toivotamme uudet tulokkaat tervetulleeksi yhteistyökumppaneidemme joukkoon. Eli nyt kauttamme myös Vapauden ja Oomin työsuhdepyörät!

Työsuhdepyöräilyn suosio kasvaa jatkuvasti, vuonna 2023 työsuhdepyörien määrä lähes kaksinkertaistui. Tällä hetkellä jo yli 74000 työntekijää on ottanut työsuhdepyöräedun käyttöön. Merkittävä osa myydyistä työsuhepyöristä on sähköpyöriä. Ja sähköpyörähän onkin mitä mainioin väline kodin ja työn välillä liikkumiseen, sekä tietysti myös vapaa-ajan liikuntaan. Eikä se ihan tavallinen "luomupyöräkään" ole sen huonompi vaihtoehto työsuhdepyöräksi.

Lyhyesti työsuhdepyörästä ja sen hankinnasta

Työsuhdepyörä on polkupyörä (normaali tai sähköavusteinen), jonka hankinnasta vastaa työnantaja. Työnantaja pidättää pyörän kustannukset palkasta tai tarjoaa sen palkan päälle tulevana etuna. Pyörä on tarkoitettu yksittäisen työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön ja sitä voidaan käyttää työmatkoihin ja vapaa-ajalla. Käyttöön ei liity velvollisuuksia tai rajoituksia

Etu koskee sekä tavallisia että sähköavusteisia (max 25 km/h ja 250 w) polkupyöriä. Sen sijaan moottorilla varustetut mopoksi rekisteröitävät polkupyörät (max 45 km/h ja 1000 w) tai moottorilla varustetut (max 25 km/h ja 1000 w) polkupyörät (L1e-a) eivät ole edun piirissä.

Kun tarvittavat sopimukset työnantajan ja välittäjäfirman kanssa on tehty, pyörän hankinta on vaivatonta. Myymälämme henkilökunta auttaa valitsemaan sinulle sopivan pyörän varusteineen (* verohallinnon ohjeistuksen mukaisesti). Tämän jälkeen haemme pyörälle laskutusluvan. Kun olemme saaneet laskutusluvan on pyörä valmiina luovutettavaksi. Aikaa hankitapäätöksestä luovutukseen kuluu yleensä n. 1-7 arkipäivää. 

* Polkupyöräetuun luetaan myös pyörään kiinteästi kuuluvat varusteet. Kiinteästi pyörään kuluvilla varusteilla tarkoitetaan polkupyörän perusvarusteita. Tällaisia ovat valot, lukitus, nastarenkaat, lokasuojat, tavarateline, jalka/seisontatuki ja soittokello. Vaikka pyöräilykypärä ei ole polkupyörän varuste, luetaan työsuhdepyörän yhteydessä annettava kypärä kuitenkin polkupyöräetuun. Varusteet otetaan huomioon polkupyöräedun arvoa laskettaessa lisäämällä varusteiden arvo hankintahintaan.

* Polkupyöräetuun ei lasketa muita kuin edellä mainittuja pyörään kiinteästi kuuluvia perusvarusteita. Esimerkiksi matka-, nopeus- ja tehomittari, juomapullo ja -teline, pyöräilykengät ja -vaatteet, sivulaukut, pumppu, peräkärry ja lastenistuin eivät ole pyörään kiinteästi kuuluvia varusteita.

Yhteistyökumppaneinamme toimii työsuhdepyöräasioissa 

GoByBike FleetBike
3StepIt Etufillari
ePassiBike Oomi
Vapaus